În Rusia a fost deconspirată o grupare de admiratori ai lui Hitler

În Rusia a fost deconspirată o grupare de admiratori ai lui Hitler

Cel puţin de 30 oameni suspectaţi că ar face parte dintr-un grup neonazist au fost reţinuţi în raiduri recente în centrul Rusiei, au relatat marţi media locale, înainte de comemorarea sfîrşitului celui de Al Doilea Război Mondial în Europa,relatează dpa, potrivit agerpres.


Grupul, despre care se crede că a fost activ în regiunile Moscova, Vladimir şi Riazan, a fost implicat în atacuri asupra unor lucrători migranţi, a relatat agenţia de ştiri Interfax, citînd o sursă neprecizată.


Canalul de televiziune rus REN TV a difuzat imagini cu reţinerea mai multor suspecţi în timpul unui raid dintr-un imobil. Potrivit Interfax, în urma percheziţiei au fost confiscate arme, literatură extremistă şi simboluri naziste.


În această săptămînă se împlinesc 74 de ani de la capitularea Germaniei naziste, cu care s-a încheiat Al Doilea Război Mondial în Europa. Evenimentul, pe care Rusia îl celebrează joi, rămîne o sursă de mîndrie naţională pentru ţară.


Rusia trebuie să continue să combată tentativele de „a eroiza nazismul”, a declarat un oficial de rang înalt din Ministerul de Externe, Grigori Lukianţev, potrivit unor comentarii difuzate de agenţia de stat Tass.


Rusia se opune „oricărei tentative de a falsifica istoria, de a revizui rezultatele celui de Al Doilea Război Mondial, de a eroiza nazismul sau de a minimaliza sau nega realizările celor care au obţinut această victorie măreaţă”, a spus Lukianţev.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load