În Reţea a fost pornit un live cu o durată de 450 de ani (VIDEO)

În Reţea a fost pornit un live cu o durată de 450 de ani (VIDEO)

Ecologiștii au propus oamenilor să vadă cum o simplă sticlă de plastic se va descompune în sol de-a lungul mai multor secole.


Reprezentanții World Wildlife Fund (Fondul Mondial al Naturii)  au inventat o modalitate neașteptată de a atrage atenția locuitorilor planetei asupra problemei poluării cu deșeuri de plastic. Ei au lansat o emisiune online, care, potrivit autorilor, ar trebui să-i ajute pe oameni să-și dea seama cît de periculoasă este poluarea naturii cu deșeurile de plastic.


Or, o sticlă de plastic obișnuită, propusă pentru a fi urmărită, se va descompune timp de aproximativ 450 de ani. Anume pentru această perioadă este prevăzut live-ul lansat, care poate fi cel mai lung din istorie. În același timp, ecologiștii spun că acest stream ar putea dura chiar şi o mie de ani.


La urma urmelor, procesul de descompunere a plasticului va depinde și de climă și de compoziția sa.


Treptat, dar ireversibil, problema deșeurilor de plastic devine pericolul nr. 1 pentru omenire, cred oamenii de știință. Astfel, inclusiv din această cauză, în ultimii 50 de ani, au pierit peste 20% din toate speciile de animale de pe Pămînt, gunoişti au fost găsite pînă şi pe Everest, iar oamenii de știință au găsit microparticule din plastic chiar și în aerul aparent curat al Pirineilor.


                                       


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load