COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În plină pandemie, SUA lansează o amplă operaţiune antidrog în America Latină

În plină pandemie, SUA lansează o amplă operaţiune antidrog în America Latină

În timp ce armata americană aflată pe teritoriul altor ţări este puternic afectată de pandemia de COVID-19, preşedintele Donald Trump a anunţat miercuri că SUA vor lansa o amplă operaţiune antidrog în America Latină, informează joi AFP.

"Astăzi, SUA anunţă (desfăşurarea de) operaţiuni antidrog întărite pe continentul sud-american, pentru a apăra poporul american de flagelul drogurilor ilegale", a declarat Trump în deschiderea conferinţei sale de presă cotidiene despre lupta împotriva coronavirusului.

Ministrul american al apărării, Mark Esper, a precizat că preşedintele a ordonat transferul de distrugătoare, nave de luptă şi avioane de supraveghere suplimentare spre Comandamentul Sud al armatei americane, care acoperă America Latină.

"Aceste forţe suplimentare practic vor dubla capacitatea noastră de a desfăşura operaţiuni antidrog în regiune", a precizat şeful Pentagonului, arătînd cu degetul spre Venezuela. "Actori corupţi precum regimul ilegitim (al preşedintelui Nicolas Maduro) în Venezuela depind de traficul de droguri pentru a-şi menţine regimul opresiv la putere", a spus el.

Şeful Statului Major, generalul Mark Milley, a atenţionat că noul tip de coronavirus nu va împiedica SUA să se apere prin "măsuri agresive" împotriva traficului de droguri. "Nu veţi trece. Nu este un moment bun de a încerca să pătrundeţi în SUA. sîntem armata americană. Ne vom apăra ţara, indiferent de preţul care trebuie plătit", a spus el.

Acest anunţ intervine în timp ce armata americană, foarte implicată în SUA în lupta împotriva COVID-19, este în izolare la baze din lumea întreagă pentru a-şi proteja efectivele de pandemie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load