COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Nagornîi-Karabah a fost doborît un avoin fără pilot

În Nagornîi-Karabah a fost doborît un avoin fără pilot

Ministerul Apărării al autoproclamatei republici Nagornîi-Karabah a comunicat că forțele lor de apărare aeriană au doborît un avion fără pilor de recunoaștere azer.

Ministerul Apărării a adăugat că subdiviziunile din Karabah continuă să controleze situația la linia de contact și să asigure protecția granițelor aeriene și terestre ale republicii.

La finele săptămînii trecute s-a înrăutățit situația la granița dintre Armenia și Azerbaidjan. Erevan și Baku se acuză reciproc de bombardamente. Acțiunile militare au avut loc la cîteva sute de kilometri de Nagorno-Karabah, însă în republica nerecunoscută situația a rămas liniștită, transmite ria.ru.


Conflictul din Karabah a început în februarie 1988, cînd regiunea autonomă Nagornîi-Karabah a anunțat retragerea din componența RSS Azerbaidjan. În urma confruntării armate din anii 1992-1994, Azerbaidjanul a pierdut controlul asupra Nagornîi-Karabah și a celor șapte raioane adiacente. Negocierile privind reglementarea pașnică a conflictului se desfășoară începînd cu anul 1992, în cadrul grupului OSCE de la Minsk, condus de trei copreședinți — Rusia, SUA și Franța.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load