În Marea Britanie a fost desemnat un ministru al singurătății

În Marea Britanie a fost desemnat un ministru al singurătății

În Marea Britanie a fost numit un ministru al singurătăţii, a cărui misiune va fi de a lua măsuri împotriva izolării crescînde resimţite de circa nouă milioane de britanici, atît tineri cît şi vîrstnici, relatează Reuters, preluată de Agerpres.


Noul rol va fi asumat de ministrul sporturilor, Tracey Crouch, care pe lîngă îndatoririle actuale va trebui şi să dezvolte o strategie pentru reglementarea problemei singurătăţii, asociată de cercetători cu instalarea demenţei, a hipertensiunii şi riscul de deces prematur.


“Trebuie să facem tot posibilul pentru a pune capăt resemnării în faţa singurătăţii, în memoria lui Jo”, a explicat într-un comunicat premierul Theresa May, referindu-se la deputata Jo Cox, asasinată în 2016 de un extremist de dreapta, la puţin timp după ce înfiinţase o comisie parlamentară pentru singurătate.


“Singurătatea este trista realitate a vieţii moderne, pentru mult prea mulţi oameni”, a adăugat în comunicat şefa guvernului de la Londra.


Executivul britanic a mai anunţat că Oficiul naţional de statistică va pune la punct o metodă de măsurare a singurătăţii şi că va fi înfiinţat un fond pentru a contribui la reglementarea acestei probleme.


Datele guvernamentale britanice arată în momentul de faţă că majoritatea persoanelor cu vîrste de peste 75 de ani trăiesc singure şi că circa 200.000 de persoane în vîrstă din Regatul Unit discută mai rar de o dată pe lună cu prieteni sau rude. Majoritatea medicilor britanici consultă zilnic între unul şi cinci pacienţi veniţi în principal pentru că sînt singuri, a constatat Campania pentru sfîrşitul singurătăţii, o reţea care se ocupă de pericolul pe care îl reprezintă izolarea pentru sănătatea vîrstnicilor.


În decembrie, prof. Jane Cummings, unul din directorii executivi pentru Anglia ai NHS, serviciul public de sănătate britanic, a atras atenţia că frigul şi singurătatea pot fi letale în lunile de iarnă. Conform unui raport publicat anul trecut, singurătatea este la fel de nocivă ca fumatul a 15 ţigări pe zi.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load