COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În luna mai prețul petrolului ar putea ajunge la 40 de dolari

În luna mai prețul petrolului ar putea ajunge la 40 de dolari

Ţările exportatoare de petrol au motive de bucurie. Preşedintele OPEC susţine că din a doua jumătate a acestui an barilul ar putea atinge prețul de 40 de dolari.

Mohamed Arkab, care este şi ministru al Energiei în Algeria, a precizat că în mai și iunie, prețul mediu va fi de 35 de dolari, transmite la Publika.md.

Acum două săptămîni, producătorii OPEC și aliații lor au convenit reducerea producţiei cu aproape 10 la sută timp de două luni începînd cu luna mai, în încercarea de a creşte preţul de vînzare.


Potrivit acordului, în funcţie de cererea de pe piaţă, reducerea producţiei va fi ajustată pînă în 2022. Săptămîna trecută, pe fondul cererii scăzute şi a surplusului de petrol, cotaţia barilului WTI, vîndut la bursa din New York a scăzut pentru livrările din mai pînă la minus 37 de dolari. Asta a însemnat că pentru unele contracte, producătorii au plătit cumpărătorii care să preia ţiţeiul.

Între timp, cotaţiile au recuperat teren, dar barilul se vinde cu mai puţin de 20 de dolari pentru livrările din luna iunie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load