COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Japonia, pacienții cu formă ușoară de COVID-19 vor fi tratați de roboți

În Japonia, pacienții cu formă ușoară de COVID-19 vor fi tratați de roboți

În Tokyo a început deservirea bolnavilor cu forme ușoare de COVID-19 de către roboți, a declarat pentru RIA Novosti șeful departamentului de audit al proiectelor din Municipiul Tokyo, Masataka Tsuji.

Din aprilie, hotelurile din capitala japoneză au început să găzduiască pacienții cu simptome ușoare de coronavirus. Acest lucru oferă posibilitatea de a nu supraîncărca spitalele și, în același timp, exclude riscul de infectări repetate în rîndul vecinilor și membrilor familiei, transmite ria.ru.

În primele trei hoteluri de problemele vitale se ocupau angajații - ei colectau de mai multe ori pe zi, prin telefon, date despre sănătate și temperatură, duceau gunoiului. În alte două hoteluri, s-a decis implicarea roboților pentru a majora nivelul de securitate al angajaților și pentru a ridica cumva dispoziția celor care locuiesc în hotel, și, în același timp, pentru a ușura povara personalului.


"Un robot întîlnește pacienții în holul de la parter, discută cu ei, le spune unde să se adreseze și în ce situație. Un altul, dotat cu inteligență artificială, curăță gunoiul și dezinfectează holul de la parter", a spus Tsuji.

De asemenea, a fost rezolvată și problema privind chestionarea prin telefon — acum de colectarea informații despre sănătate se ocupă o aplicația de pe smartphone. Acest lucru a ușurat în mod semnificativ activitatea angajaților, deoarece aplicația digitizează imediat datele primite.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load