COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Israel a fost lansată o aplicație care previne răspîndirea coronavirusului

În Israel a fost lansată o aplicație care previne răspîndirea coronavirusului

Ministerul Sănătăţii din Israel a lansat o aplicaţie destinată telefoanelor inteligente care le permite oamenilor să afle dacă au luat contact cu purtătorii coronavirusului.

„Este un instrument tehnologic dezvoltat pentru a permite oricui să afle rapid şi precis dacă a avut contact cu o persoana infectată. Singurul mod prin care putem opri coronavirusul este să ne protejăm pe noi şi pe cei apropiaţi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii din Israel, potrivit Times of Israel.

„Aplicaţia te notifică cu dată şi ora la care ai fost expus”, se mai arată în comunicat.


După ce un utilizator instalează aplicația, acesta ține evidența mișcărilor sale și compară informațiile cu datele Ministerului Sănătății cu privire la locurile în care au fost cei diagnosticați pozitiv. Dacă aplicația găsește o potrivire – aceea că utilizatorul se afla în aceeași zonă în același timp -, comunică proprietarului smartphone-ului despre ce trebuie să facă.

Potrivit celor care au dezvoltat-o, aplicaţia numită HaMagen urmăreşte locaţiile în care persoana care o are instalată s-a aflat şi printr-o corelare a datelor cu cele epidemiologice furnizate de stat și astfel poate identifica dacă în jur se află şi alţi purtători ai COVID-19.

Ministerul a subliniat că toate informațiile cu privire la mișcările utilizatorului sînt stocate doar pe smartphone, care sînt actualizate de către minister cu datele epidemiologice ale cazurilor COVID-19 cunoscute.

Ea se bazează pe faptul că majoritatea oamenilor au în buzunar un smartphone.

Hamagen este disponibil pentru telefoanele Android pe Google Play și iPhone în App Store.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load