În Franţa a fost adoptată o lege care permite cetăţenilor să facă greşeli

În Franţa a fost adoptată o lege care permite cetăţenilor să facă greşeli

Deputaţii din Adunarea Naţională a Franţei au adoptat, marţi seară, un articol dintr-o nouă lege care le va da cetăţenilor dreptul de a face greşeli în relaţie cu guvernul, fără a fi sancţionaţi la prima abatere, scrie AFP.com, citată de News.ro.


Potrivit guvernului, acest articol este „Piatra de temelie” pentru o lege dedicată„unui stat aflat în serviciul unei societăţi demne de încredere”.


Această lege face parte din reformele pe care preşedintele Emmanuel Macron le-a promis în perioada campaniei sale electorale, astfel încît cetăţenilor să li se permită să acţioneze greşit, dar cu bună-credinţă, în relaţiile cu autorităţile, fără să rişte să fie sancţionaţi la prima abatere.


În acest fel, administraţia va fi cea care va trebui să dovedească faptul că un cetăţean a acţionat cu rea-credinţă.


„Este o revoluţie în relaţiile dintre administraţie şi administraţi”, a scris Gérald Darmanin, ministrul însărcinat cu Acţiunea şi Conturile publice, pe contul său de Twitter.


Parlamentarii vor trebui să analizeze zeci de alte articole din proiectul de lege privind extinderea dreptului de a face greşeli. Acest drept nu fi acordat în mai multe cazuri, precum domeniul sănătăţii publice.


Proiectul de lege se referă la diverse subiecte, de la modificarea procedurilor pentru obţinerea unui acord de instalare a unor ferme eoliene marine, la posibilitatea de a face donaţii către biserici prin SMS.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load