În curînd, va fi lansat filmul lui Tarkovsky Jr. despre tatăl său

În curînd, va fi lansat filmul lui Tarkovsky Jr. despre tatăl său

Filmul lui Andrei A. Tarkovsky Tarkovskij Cinema Prayer, dedicat activității tatălui său, este planificat să fie prezentat publicului din Rusia în această toamnă.


Festivalul Internațional de Film de la Veneția s-a deschis miercuri pe insula italiană Lido și va dura pînă pe 7 septembrie. În cadrul proiecţiei de vineri, a fost prezentat un film documentar despre opera lui Andrei Tarkovsky Tarkovskij Cinema Prayer, al cărui autor este fiul renumitului regizor.
„Acum negociem, cred că premiera (în Rusia – n.r.) va avea loc la sfîrșitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie. Sperăm că va fi şi o distribuţie”, a spus Tarkovsky Jr. pentru RIA Novosti.


Potrivit regizorului, el a început să lucreze la proiect în 2003, dar atunci s-a presupus că filmul va include interviuri cu cei care au lucrat cu Tarkovsky. Finanțarea peliculei a fost suspendată de ceva timp, perioada în care el a regîndit abordarea.


„Am început să lucrez cu înregistrări audio, care au inclus prelegeri, întîlniri cu publicul. M-am gîndit că, în principiu, au fost deja făcute atît de multe cărți, s-au scris articole, în timp ce Tarkovsky însuși a fost uitat - ce a gîndit, ce a vrut să spună, ce subiecte îl interesau, care i-a fost esenţa spirituală și artistică. Prin urmare, am refuzat la interviu, la o povestire străină și am decis să fac un astfel de monolog - Tarkovsky despre Tarkovsky”, a împărtășit autorul filmului.


El a menționat că a fost important pentru el să arate legătura poetică și spirituală dintre Andrei și Arseny Tarkovsky. Potrivit lui Tarkovsky Jr., poetica lui Arseny Tarkovski a devenit baza creativității tatălui său.


„Poeziile care sînt incluse în actualul film au fost cîndva înregistrate pentru filmul „Oglinda”, dar nu au fost incluse în el. Ele sînt autobiografice, interesante și ilustrează foarte bine relația lor", a explicat regizorul.


El a adăugat că va prezenta personal pelicula Tarkovskij Cinema Prayer la Moscova.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load