Pakistanul îşi închide spaţiul aerian

Pakistanul îşi închide spaţiul aerian

Pakistanul a anunţat că îşi închide spaţiul aerian ‘pînă la noi ordine’, a indicat miercuri Autoritatea Aviaţiei Civile (CAA), după ce Islamabadul a declarat anterior că a doborît două avioane de vînătoare ale forţelor aeriene indiene, potrivit AFP, transmite şi agerpres.


‘Autoritatea Aviaţiei Civile a închis oficial spaţiul aerian pînă la noi ordine’, a indicat aceasta pe Twitter. Un purtător de cuvînt al armatei pakistaneze a precizat că această decizie a fost luată ‘date fiind circumstanţele’.


O sursă apropiată CAA a indicat că toate companiile aeriene au primit ordin să-şi ‘suspende operaţiunile în Pakistan pînă la noi ordine’.


De partea indiană, cel puţin cinci aeroporturi au fost, de asemenea, închise şi numeroase zboruri anulate, au indicat responsabili din domeniu sub acoperirea anonimatului. Autoritatea indiană pentru aviaţia civilă nu a făcut deocamdată niciun comentariu.


Pakistanul ‘nu vrea să se îndrepte spre un război’ cu India, a asigurat miercuri armata pakistaneză, la puţin timp după ce a anunţat că a doborît două avioane indiene în spaţiul aerian al ţării.


‘Vrem să rămînem responsabili, nu dorim o escaladare. Nu vrem să ne îndreptăm spre un război’ cu India, a asigurat purtătorul de cuvînt al armatei, generalul Asif Ghafoor, în cursul unei conferinţe de presă.


‘Scopul este să spunem „putem face orice, dar nu vrem să o facem cu preţul păcii în această regiune”‘, a adăugat el, subliniind că ‘războiul este un eşec al politicii, ceea ce India trebuie să înţeleagă’.


Generalul pakistanez a declarat că cei doi piloţi indieni capturaţi se află în custodia Islamabadului, iar unul dintre ei primeşte îngrijiri la spital.


Armata pakistaneză anunţase anterior că a ‘doborît’ două avioane de vînătoare indiene în spaţiul aerian al Pakistanului – unul a căzut în Kashmirul indian, iar celălalt în partea pakistaneză a Kashmirului. New Delhi nu a făcut deocamdată niciun comentariu.


Reacţia pakistaneză survine la o zi după o operaţiune a forţelor aeriene indiene în Pakistan, prima după războiul din 1971.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load