În cîţi ani va fi reconstruită catedrala Notre-Dame din Paris

În cîţi ani va fi reconstruită catedrala Notre-Dame din Paris

Cinci ani vor fi necesari pentru reconstruirea catedralei Notre-Dame din Paris, afectată de un incendiu puternic la începutul acestei săptămîni, promite președintele francez, Emmanuel Macron.


Acesta a lansat încă de luni seară o subscripţie naţională pentru reconstrucţia monumentului, donaţiile anunţate pînă acum depăşind 800 milioane de euro. Zeci de companii franceze au răspuns solicitărilor lui Macron. L’Oreal,  Louis Vuitton, Gucci sau Fundația Bettencourt sînt primele care s-au solidarizat apelului.


„Incendiul de la Notre-Dame ne aminteşte că istoria noastră nu se opreşte niciodată şi că vom avea întotdeauna de depăşit încercări”, a exclamat președintele francez, într-o adresare pe care a avut-o către națiune.


O reconstrucţie în cinci ani ar permite ca Notre-Dame să fie gata înaintea Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Paris, în 2024.


Notre Dame a ars aproape 16 ore, iar acoperişul catedralei a ars aproape în întregime. Din fericire însă, o mare parte a obiectelor de artă şi a vestigiilor istorice aflate în clădire au fost salvate. În timpul incendiului a fost rănit un pompier, dar viața acestuia e în afara oricărui pericol.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load