În China începe festivalul lampioanelor

În China începe festivalul lampioanelor

Festivalul lampioanelor, care se transformă, de multe ori, într-un spectacol fabulos de lumini, marchează momentul culminant al celor 15 zile de sărbătoare, cu ocazia Anului Nou chinezesc.


Oraşele s-au întrecut în ornamente impresionante şi nu au dus lipsă de oaspeţi curioşi.


Oraşele din nordul tării s-au întrecut în spectacole de lumini cu ocazia Festivalului lampioanelor. Evenimentul are loc în a 15-a zi a primei luni după calendarul chinezesc.


Creaţiile luminoase reprezintă personaje mitologice sau simboluri locale. De exemplu, fundele roşii care împodobesc centrul oraşului Panjin simbolizează o floare care creşte doar în acea parte a Chinei.


Alte ornamente luminoase te duc cu gîndul la lumea marină şi la pescuit. Totuşi, lampioanele în formă de purceluşi sînt cele mai admirate de vizitatori. Oamenii se fotografiază cu cele din provincia estică Shandong pentru că ţin morţiş să aibă un suvenir, poate norocos, de la începutul Anului Nou, aflat sub semnul porcului sălbatic.


Zeci de mii de curioşi au mers zilele acestea, chiar şi de la sute sau mii de kilometri distantă, special pentru a vedea asemenea spectacolele de sunet şi lumină. Unele ilustrează ambiţiile de superputere ale Chinei.


La Xi’an, fulgi de zăpadă şi lasere proiectate pe zidurile vechi de un mileniu au fost decorul pentru o reprezentaţie în aer liber, în fata cetăţii antice. Turiştii au fost purtaţi într-o călătorie în timp.


În provincia Siciuan, două oraşe învecinate au lansat focuri de artificii - unul în direcţia celuilalt, într-o ceremonie tradiţională de binecuvîntare a Anului Nou.


Iar la Jejiang, un dragon lung de 88 de metri a plutit pe străzile oraşului cu o suită de sute de dansatori.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load