COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În ce oraş va fi ilegal să foloseşti telefonul în timp ce mergi pe stradă

În ce oraş va fi ilegal să foloseşti telefonul în timp ce mergi pe stradă

Autorităţile unui oraş din Japonia le-ar putea interzice prin lege cetăţenilor să se uite la telefon în timp ce merg pe stradă

Utilizarea telefonului mobil pe stradă ar putea fi în curînd ilegal în oraşul Yamato, în prefectura Kanagawa, centrul Japoniei.

Consilierii oraşului urmează să voteze o propunere de interzicere a activităţii, după ce, conform informaţiilor, cercetările au arătat că prea mulţi oameni se uitau la telefoanele lor în timpul mersului.

Totul aplecat de la un studio realizat printer cetăţenii care tranzitau cele două gări ale oraşului. Observîd spre ce au atenţia îndreptată un număr de aproximativ 6.000 de oameni, cercetătorii au descoperit că 12% dintre ei erau preocupaţi de telefoanele lor, transmite Daily Mail. Acest lucru i-a determinat unii politicieni din oraş să propună interzicerea activităţii.


Tot ei au mai adăugat că s-a înregistrat o creştere a persoanelor rănite, ca urmare a faptului că erau distrase de telefon în timp ce mergeau pe stradă. Dacă se va vota în iunie această lege, Yamato va deveni primul oraş din Japonia care le va interzice oamenilor să se uite în telefon în timp ce se deplasează.

Noua lege va intra în vigoare de la 1 iulie, în cazul în care va fi aprobată.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load