COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Bulgaria au loc proteste antiguvernamentale

În Bulgaria au loc proteste antiguvernamentale

Protestele antiguvernamentale din Bulgaria continuă a noua zi consecutiv. Potrivit estimărilor sociologilor, pe străzile din Sofia și alte orașe au ieșit circa 300 de mii de oameni.

Principala cerință a protestatarilor este demisia guvernului în frunte cu premierul Boiko Borisov, Procurorului General al țării, Ivan Gheșev, precum și a șefului televiziunii naționale bulgare, Emil Koșlukov. Drept scînteie pentru proteste a servit arestarea a doi angajați ai administrației prezidențiale fiind învinuiți de corupție și dezvăluire a secretului de stat, relatează euronews.com.

Manifestanții au fost susținuți de președintele țării, Rumen Radev. În opinia sa, "oamenii au fost scoși în piață de mînie față de minciună, jaf, nepăsare, hoție, tot ceea ce forțează mai mult de 2 milioane de bulgari să trăiască în afara țării".


Joi, premierul a declarat că, în pofida protestelor, guvernul de coaliție intenționează să-și exercite mandatul.

Borisov este convins că moțiunea de cenzură împotriva guvernului, care la începutul săptămînii viitoare va fi examinată de Parlamentul țării, va fi respinsă și a anunțat că după aceasta "guvernul va intra într-o reparație generală".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load