În ajunul alegerilor, se anunță o creștere a salariilor

În ajunul alegerilor, se anunță o creștere a salariilor

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, care în luna martie va candida pentru un nou mandat, a anunțat miercuri o majorare a salariului minim de la 1 mai 2018, o decizie de care, potrivit liderului de la Kremlin, vor profita aproximativ 4 milioane de persoane, informează AFP și Reuters.

„Dinamica economiei ruse rămîne pozitivă. Vom putea majora salariul minim începînd cu data de 1 mai anul curent și nu de la 1 ianuarie 2019 cum era prevăzut anterior”, a declarat Vladimir Putin, cu cîteva ore înainte de inaugurarea sediului său de campanie.

Potrivit lui Putin, salariul minim va fi majorat de la 9.489 de ruble (139 de euro la cursul de schimb actual) la 11.163 de ruble (163 de euro).

La finele lunii decembrie, președintele Rusiei a semnat un decret privind majorarea salariului minim la 85% din venitul de subzistență, începînd de la 1 ianuarie 2018, urmînd să fie majorat la 100% din venitul de subzistență de la 1 ianuarie 2019.

„Măsura vizează aproximativ patru milioane de persoane care lucrează în serviciile publice, în micile companii sau pensionarii care au un loc de muncă pentru a-și completa pensiile scăzute”, a subliniat președintele rus.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load