COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Împotriva lui Poroșenko a fost pornit un nou dosar

Împotriva lui Poroșenko a fost pornit un nou dosar

Biroul de stat de Investigații al Ucrainei a inițiat un dosat de retragerea ilegală a cetățenie fostului deputat al Radei Supreme, Andrei Artemenko, împotriva fostului președinte Petro Poroșenko și a fostului procuror general, Iuri Luțenko

După cum scrie ria.ru, anunțul a fost făcut marți de avocatul fostului deputat Vitalie Serdiuk.

"Retragerea cetățeniei lui Andrei Artemenko, interzicerea intrării sale pe teritoriul Ucrainei și blocarea posibilității de a reprezenta interesele poporului ucrainean nu este doar o încălcare a articolului 25 din Constituția Ucrainei. Aceasta este o modalitate de a lupta împotriva oponenților politici, care a devenit deja un sistem. Astfel de acțiuni au fost întreprinse atît în privința lui Andrei Artemenko, cît și a lui Mihail Saakașvili, Alexandr Borovik etc. Aceste acțiuni, comise de o grupare organizată, au început să dea o evaluare - GBR (Biroul de stat de investigații-n.ed.) a deschis producția (a început cazul-n. Red.)", - îl citează pe Serdiuk serviciul de presă al companiei juridice "AVER LEX".


Totodată, se menționează că Biroul de stat de investigații a inițiat dosarul de 11 august, pe faptul privării ilegale a lui Artemenko de cetățenie, "săvîrșită de o grupare organizată, sub conducerea celui de-al cincilea președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, ajutat de fostul procuror general, Iuri Luțenko". Serviciul de presă dat publicității un extras din registrul unic al dosarelor, potrivit căruia dosarul a fost intentat la decizia tribunalului regional Șevcenkovo de la Kiev în baza articolului articolului "neglijență în serviciu", care a cauzat urmări grave.

Serdiuk a adăugat că, în aprilie 2017, Luțenko, reprezentanții serviciului de stat pentru Migrație, Comisia pentru Cetățenie de pe lângă Președintele Ucrainei și Poroșenko personal pentru cîteva zile i-a retras ilegal lui Artemenko cetățenia Ucrainei. "Abordarea politică a acestui fapt a fost încercarea lui Andrei Artemenko de a pune în discuție publică modalitățile de soluționare pașnică a situației din Donbas și Crimeea", a declarat Serdiuk.

Potrivit lui, reprezentanții acestei grupări au falsificat și au folosit documente și informații false despre presupusa deținere a unei a doua cetățenii de către Artemenko – a Canadei, știind cu siguranță despre renunțarea sa voluntar și retragerea din această cetățenie în 2014. În opinia avocatului, procedura de retragere a cetățeniei a fost efectuată cu încălcări evidente.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load