COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Imagini din infernul – Australia. Cerul s-a făcut roșu în sud-estul țării

Imagini din infernul – Australia. Cerul s-a făcut roșu în sud-estul țării

Cerul s-a făcut roșu deasupra unor zone din sud-estul Australiei, duminică, în timp ce oamenii încercau să fugă din calea incendiilor, relatează CNN, citat de libertatea.ro.

Un pompier a descris ultimele 24 de ore drept „una dintre cele mai grave zile ale noastre vreodată” Imaginile ca din infern surprinse în Eden și Pambula (statul New South Wales), arată un peisaj plin de fum, cu străzi pustii, iluminate doar de un cer roșu aprins. Aproximativ 30 de kilometri spre sud, cerul roșu ca sîngele a coborît peste orașul Eden. Acolo, sute de persoane căutau adăpost pe plajă, la sfatul Poliției, a declarat un localnic pentru CNN.

Multe case au fost distruse, iar oficialii spun că se tem că vor exista și victime. 146 de incendii ard în tot statul, conform Serviciului de pompieri, iar duminică aproximativ 2.700 de pompieri se luptau cu focul. Comisarul de pompieri Shane Fitzsimmons a declarat duminică, într-o conferință de presă, că ziua precedentă a fost „una dintre cele mai proaste zile ale noastre”. Fitzsimmons a spus că un „număr considerabil” de proprietăți au fost distruse de foc în New South Wales, unde un bărbat de 47 de ani a murit în urma unui stop cardiac în timp ce lupta cu flăcările care amenințau locuința prietenului său din Batlow.


El este cea de-a 24-a victimă a incendiilor din Australia. Fitzsimmons a spus că, duminică, condițiile ar putea fi mai favorabile, pentru că temperaturile scad, dar situația se poate înrăutăți din nou în zilele următoare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load