Imaginea care a sensibilizat o lume întreagă

Imaginea care a sensibilizat o lume întreagă

Un fotograf de natură a captat o imagine cu un forfecar negru care-i dă să mănînce puiului său un filtru de ţigară, pe o plajă din Florida, Statele Unite.


Într-o postare pe Facebook, Karen Mason a spus că a văzut din întîmplare păsările pe plaja St. Pete, în apropiere de Tampa, luna trecută. Ea a lansat un îndemn de responsabilizare: „Dacă fumaţi, nu vă lăsaţi chiştoacele în urmă“.  


„Natura se chinuie să se adapteze lucrurilor pe care noi le facem planetei noastre; în fiecare an vedem din ce în ce mai multe animale prinse, rănite sau omorîte de obiecte făcute de om. Chiar vedem şi gunoaie care sînt folosite pe post de materiale pentru cuiburi. Din păcate, pentru unii oameni aruncarea gunoaielor la întîmplare pare inofensiv, sau în cel mai rău caz, ceva care strică un peisaj, dar, astfel de imagini dezvăluie adevăratul impact pe care gunoaiele îl au asupra vieţii sălbatice“, a spus Mason.


Filtrele de ţigară sînt făcute, de obicei, din fibre de plastic şi durează ani de zile ca ele să se descompună în mediu. Reprezintă obiectul cel mai frecvent strîns de pe plajele din toată lumea. Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load