Ideea neobișinuită de afaceri a unei țări europene

 Ideea neobișinuită de afaceri a unei țări europene

Croații vin cu o idee de afaceri mai puțin obișnuită. A construit la Zagreb cel mai mare cimitir de animale de companie din Europa, care se întinde pe o suprafață de peste 12.000 de metri pătrați şi a costat aproape 2 milioane de euro.


Cimitirul din capitala Croației are tot ce vă imaginați pentru odihna de veci a animalelor de companie: de la sicrie din material bio-degradabil, la urne funerare care mai de care mai sofisticate.


Jasenka Haleus, directorul cimitirului: ”Putem oferi diferite servicii. Putem face fie incinerări individuale, fie în grup, iar urnele funerare în care vor fi puse rămășițele animalelor sînt aduse din întreaga Europă sau realizate de diferiți meșteri din Croația.”


Prețurile lor variază în funcție de preferințe. De exemplu, pentru o urnă funerară decorată cu cristale Swarovski, proprietarii de animale trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 130 de euro, iar cei care vor să pună rămășițele fostului animal de companie într-un colier, vor plăti 140 de euro. Cît despre înmormîntarea propriu-zisă, aceasta costă între 50 și 300 de euro, în funcție de dimensiunea locului de veci.


După ce îţi laşi animalul, poţi lua un loc în această cameră, iar pe acest monitor poţi urmări procesul de incinerare pentru a te asigura că totul decurge în cel mai bun mod cu putinţă.


Ideea poate părea ciudată, dar în Croația cei care își înmormîntează animalele de companie în locuri nepermise riscă amenzi de peste o mie de euro.


Damir Skok, director grădina zoologică din Zagreb: “Oamenii obișnuiesc să își îngroape animalele în parcurile din apropierea locuințelor, în curtea casei sau pe marginea drumului. Unele au fost pur și simplu abandonate sau au murit în clinicile veterinare. Nu toate aceste măsuri sînt ilegale, dar e bine că de acum nu trebuie să te mai gîndești că încalci legea.”


Cimitirul din Zagreb are aproape 10.000 de morminte, iar planificarea sa a durat aproape 10 ani. Dacă în unele oraşe din Statele Unite animalele de companie sînt îngropate alături de stăpînii lor, cei care au pus bazele locului de veci din capitala croată spun că momentan nu iau în calcul această variantă.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load