COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Hotelierii din Spania se oferă să plătească testările COVID ale turiștilor străini

Hotelierii din Spania se oferă să plătească testările COVID ale turiștilor străini

Hotelierii spanioli au anunțat, luni, că se oferă să plătească testele COVID ale turiștilor străini, într-un efort de a-i atrage pe vizitatori și de a salva industria turistică, puternic afectată de pandemie, scrie Reuters.

Decizia vine după ce Marea Britanie a anunțat că toţi călătorii care sosesc în Regatul Unit din Spania vor trebui să se auto-carantineze timp de 14 zile pentru a se asigura că nu răspîndesc virusul.

Decizia autorităților de la Londra este de natură să afecteze turismul din Spania, întrucît mulți cetățeni britanici preferau să-și petreacă vacanțele în această țară. Marea Britanie și-a motivat decizia prin creșterea cazurilor de noi infectări cu SARS-CoV-2 în Spania. Numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în Spania în ultimele două săptămîni, mai ales în Catalonia, o importantă regiune turistică, şi în regiunea învecinată Aragon.


Tour-operatorul TUI a anulat toate zborurile care urmau să decoleze duminică spre Spania şi Insulele Canare. Mii de britanici aflați acum în Spania vor trece de la plajă la carantină, cînd revin în țară.

„Nu este doar nedrept, ci și total ilogic și lipsit de rigoare”, a afirmat CEHAT, Asociația Hotelierilor Spanioli într-un comunicat. Membrii CEHAT au propus, în schimb, un sistem de testare reciprocă la nivel european care ar oferi o mai mare siguranță pentru călători, muncitori și rezidenții destinațiilor turistice. "Sîntem pregătiți să suportăm aceste costuri".

De la ridicarea carantinei impuse la nivel național, Spania se confruntă acum cu un nou val de cazuri de inefctare cu coronavirus bilanțul zilnic apropiindu-se de 1.000 la sfîrșitul săptămînii trecute. Din cele peste 280 de focare de coronavirus monitorizate de autorităţi, cele mai grave sînt în oraşele Barcelona, Lerida şi Zaragoza.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load