COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hotărîre radicală. România anulează toate zborurile din și spre Italia

Hotărîre radicală. România anulează toate zborurile din și spre Italia

România anulează toată zborurile din și spre Italia, pe toate aeroporturile din țară, începînd de astăzi și pînă în 23 martie, anunță Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

„Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a spus Vela, pentru digi24.ro, citat de Noi.md.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, a anunțat Marcel Vela.


În aceste județe există locuri pentru carantină și se discută acum suplimentarea locurilor, a spus Raed Arafat, șeful DSU. El a dat exemplul pasagerilor unui autocar care au fost plasați în carantină în Oradea, după ce unul dintre pasageri a făcut febră. Acesta este testat în prezent pentru coronavirus.

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală, a precizat ministrul.

Persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzați de fals în declarații.

„Vor fi verificări ample și pînă la urmă adevărul se află. Vom avea verificări în cascadă, prin poliție, dacă cetățeanul respectiv a respectat adevărul cînd a completat declarația. Cînd pui în pericol sănătatea publică, lucrurile sînt mai grave din punct de vedere penal. Este un apel la responsabilitate”, a spus Vela.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load