COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hong Kong va acorda cetățenilor săi un ajutor în valoare de $1280

Hong Kong va acorda cetățenilor săi un ajutor în valoare de $1280

Autorităţile din Hong Kong vor oferi cadouri în bani rezidenţilor adulţi, pentru a stimula cheltuielile şi a reduce sarcina financiară, scrie BBC.

Ca parte a bugetului anual, a fost anunţat că 1.280 de dolari americani vor fi oferiţi fiecărui adult cu vîrsta de peste 18 ani. Este vorba despre aproximativ 7 milioane de oameni.

Economia teritoriului controlat de China a fost afectată de lunile de proteste violente, iar recent, de impactul coronavirusului.

Oraşul a înregistrat 81 de cazuri de infectare şi 2 decese.

„Economia Hong Kong are de înfruntat provocări enorme anul acesta”, a spus miercuri Paul Chan, ministru de Finanţe. „După o analiză atentă, am decis să dăm 10.000 HK$ rezidenţilor permanenţi cu vîrste de peste 18 ani, pentru a încuraja şi stimula consumul local, pe de o parte, şi pentru a reduce sarcina financiară pentru oameni, pe de altă parte”.


Autorităţile vor reduce şi chiriile pentru locuinţele publice şi taxele pe salarii şi proprietăţi.

Deficitul bugetar este estimat că va creşte la 18 miliarde de dolari americani pînă în 2021, un record pentru teritoriu.

Săptămîna trecută, Hong Kong a anunţat crearea unui fond pentru sprijinirea afacerilor afectate de coroavirus - precum restaurante şi operatori de turism.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load