Hillary Clinton l-a parodiat pe Trump

Hillary Clinton l-a parodiat pe Trump

Fostul secretar de stat şi candidată democrată la alegerile prezidenţiale Hillary Clinton a ironizat pe Twitter mesajul trimis recent de preşedintele american Donald Trump omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, relatează Agerpres.


”Nu fi tîmpit, ok?”, se arată în falsa scrisoare postată de Hillary Clinton, pe care Kennedy i-ar fi trimis-o lui Hrușciov în timpul crizei rachetelor din 1962.


”Nu fi tîmpit, ok? Retrage-ți rachetele din Cuba”, începe falsa scrisoare a fostului preşedinte John Fitzgerald Kennedy către liderul sovietic Nikita Hruşciov în timpul crizei rachetelor din 1962.


Hillary Clinton parodiază astfel scrisoarea trimisă de Trump lui Erdogan, în care liderul de la Casa Albă îi spune președintelui turc ”Nu fi prost!”.Scrisoarea falsă pe care Kennedy i-a trimis-o lui Hrușciov


”Nu fi tîmpit, ok? Retrage-ţi rachetele din Cuba. Toată lumea va spune ”Da! Hruşciov! Eşti cel mai tare!”. Dar dacă nu o vei face, toată lumea va spune ”ce tîmpit” şi va numi gunoiul tău de ţar ”Pubela Sovietică””, se arată în scrisoarea imaginară. În postarea sa, Hillary Clinton, adversara lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2016, spune că ”a găsit scrisoarea în arhive”.


Trump către Erdogan: ”Nu fi prost!”


Preşedintele american i-a trimis omologului său turc la 9 octombrie o scrisoare pe un ton foarte puţin diplomatic în încercarea de a-l convinge să îşi oprească ofensiva împotriva kurzilor în Siria. ”Nu face pe durul! Nu fi prost” şi ”Să lucrăm pentru găsirea unui bun acord” – i-a scris liderul de la Casa Albă preşedintelui turc.


Trump i-a transmis scrisoarea lui Erdogan în ziua în care Turcia şi-a trimis trupele împotriva kurzilor în nordul Siriei.


”Nu vrei să fii responsabil de masacrarea a mii de persoane, iar eu nu vreau să fiu responsabil de distrugerea economici turce – lucru pe care îl voi face (dacă va fi nevoie – n.r.)”, a scris preşedintele american.


”Istoria te va judeca favorabil dacă vei acţiona în mod just şi uman. Ea te va considera mereu un diavol dacă nu se vor întîmpla lucruri bune”, a mai atenţionat Trump, fără alte precizări.


”Nu face pe durul! Nu fi prost”, a încheiat preşedintele american, adăugînd că ”te voi suna mai tîrziu”.


În 1962, criza rachetelor din Cuba dintre SUA şi Uniunea Sovietică a fost aproape de a arunca lumea într-un război nuclear când JFK şi Hruşciov au început o dispută de mai multe zile pînă cînd a fost găsită în cele din urmă o soluţie diplomatică.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load