TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Haos la Hong Kong, China este acuzată de manipulare, iar călătoriile în India ar trebui să fie evitate

Haos la Hong Kong, China este acuzată de manipulare, iar călătoriile în India ar trebui să fie evitate

O grevă generală şi blocarea metroului aruncă Hong Kongul în haos

Noi ciocniri, o grevă generală şi blocarea metroului au aruncat luni Hong Kongul în haos, iar autorităţile îi acuză pe manifestanţi că vor să ”distrugă” teritoriul semiatonom şi viaţa locuitorilor, relatează AFP.

Gaze lacrimogene au fost trase luni după-amiaza în mai multe cartiere din megalopolis contra unor contestatari întăriţi de impactul grevei generale - un eveniment rar în fost colonie britanică, transmite news.ro.


Megalopolisul, care traversează cea mai gravă criză politică de la retrocedarea sa în 1997 de către Londra, a trăit deja două luni de manifestaţii urmate tot mai frecvent de confruntări între mici grupuri radicale şi forţe antirevoltă.

În urma unor ciocniri care au avut loc în tot weekend, protestatari au coborît luni dimineaţa la o oră de vîrf în mai multe staţii-cheie ale reţelei, pentru a bloca uşile metrourilor şi a împiedica trenurile să plece.

Această acţiune în forţă a avut ca efect paralizarea timp de mai multe ore a unei reţelei de obicei de o eficienţă remarcabilă.

Statele Unite acuză în mod oficial China de manipulare valutară, pentru prima dată după mai multe decenii

Administraţia SUA a ajuns la concluzia că Guvernul Chinei manipulează valoarea monedei sale naţionale, yuan-ul, fiind pentru prima oară după anul 1994 cînd Washingtonul aplică această etichetă Chinei, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Decizia autorităţilor americane vine după ce Guvernul de la Beijing a permis luni deprecierea valorii yuan-ului sub pragul de 7 unităţi pentru un dolar, în contextul în care devalorizarea monedei ar ajuta companiile chineze să atenueze costurile suplimentare generate de taxele vamale mai ridicate impuse recent de SUA în contextul disputelor comerciale între cele două ţări.

Trezoreria SUA a comunicat luni că Banca Populară a Chinei a indicat foarte clar că autorităţile chineze au un control amplu asupra cursului de schimb al yuan-ului.

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei SUA, a mai afirmat că va discuta cu Fondul Monetar Internaţional pentru a elimina competiţia incorectă din partea Chinei.

Potrivit Trezoreriei americane, acţiunile Chinei încalcă angajamentele sale privind evitarea devalorizării concurenţiale, ca parte a Grupului celor 20 de ţări industrializate (G20).

Evitaţi călătoriile în India

Moldovenii care se află sau vor să călătorească în India, sînt avertizați că începînd de luni, 5 august, Guvernul de acolo a interzis circulaţia străinilor în mai multe regiuni, iar cei care se află deja acolo trebuie să părăsească statul.

Începînd cu data de 5 august 2019, pe fondul escaladării tensiunilor apărute ca urmare a revocării statutului special al statului Jammu şi Kashmir, guvernul Republicii India a emis un ordin prin care se interzice circulaţia publicului în zonă, serviciile de Internet şi serviciile de telefonie mobilă fiind suspendate în mai multe locuri din stat. Cetăţenii străini nu au acces în zonă, iar cei aflaţi deja în regiune, trebuie să părăsească imediat statul!.

Cetăţenii străini aflaţi în Republica India sînt sfătuiţi să îşi înregistreze prezenţa în Republica India la secţiile consulare ale statelor sale. Pentru a călători în Sikkim, Arunachal Pradesh şi în Insulele Andaman şi Nicobar, sînt necesare permise emise de guvernul indian. De asemenea, au fost necesare permise şi pentru efectuarea de vizite în Nagaland, Manipur şi Mizoram, dar aceste solicitări sînt în stare permanentă de revizuire şi pot fi eliminate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load