Haos la Paris, din cauza ninsorii

Haos la Paris, din cauza ninsorii

Peste 700 de kilometri de ambuteiaje, autobuze retrase în garaje în perioada de vîrf a traficului şi trenuri întîrziate.


Sînt efectele iernii care s-a instalat în jumătatea de nord al Franţei. Cea mai afectată este regiunea capitalei. Stratul de zăpadă nu depăşeşte cîţiva centimetri, dar este un fenomen care se înregistrează foarte rar.


Din cauza ninsorii, în Paris a fost închis Turnul Eiffel. Iar problemele vor continua şi astăzi. Sunt coduri roşii sau portocalii în 27 de departamente iar în cel puţin 10 dintre ele au fost anulate cursele microbuzelor care îi duc pe elevi la şcoală.


Capitala Franţei şi regiunile din jurul acesteia au fost paralizate de ninsoare. Deşi stratul de zăpadă nu a depăşit cîţiva centimetri, pe străzi s-au format ambuteiaje. Unele secţiuni de drum au ajuns să semene cu nişte parcări uriaşe, după ce şoferi grăbiţi şi-au abadonat maşinile şi au continuat drumul pe jos. Cei care au rămas în maşini au avut mult de aşteptat.


Nici cei care au mers cu transportul în comun nu au avut mai mult Noroc. Toate autobuzele care deserveau Parisul şi suburbiile au fost retrase de pe traseu cu ore bune înainte de sfîrşitul programului. Şoferii Uber au profitat de cererea foarte mare şi au mărit tarifele de trei sau patru ori. Cea mai grea misiune au avut-o angajaţii trimişi la deszăpezire. Nu sînt obişnuiţi cu această muncă.


Totuşi, unii au văzut şi partea bună, mai ales că în Paris ninsorile sînt rare şi zăpada nu persistă: „Este singurul moment de iarnă, pentru că în general plouă. Aşa că atunci cînd ninge, cînd sînt mulţi fulgi de zăpadă, este frumos”.


Meteorologii francezi au anunţat că situaţia ar putea deveni critică în noaptea de miercuri spre joi, cînd temperaturile vor coborî pînă la minus 10 grade.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load