COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul francez promovează “vacanțele de învățare” pe timpul verii

Guvernul francez promovează “vacanțele de învățare” pe timpul verii

Franța, una dintre puținele țări europene care aveau dinaintea pandemiei o platformă de predare online și, totodată, un stat care a presat pentru reluarea cît mai rapidă a școlii față în față, continuă în această perioadă încercările de recuperare după șocul produs de pandemia Covid-19 în învățămînt.

În prezent, Ministerul Educației de la Paris duce o campanie susținută de promovare a “vacanțelor de învățare” pe timpul verii și a “coloniilor de învățare”, un sistem de tip “școală de vară” ce folosește aparatul școlar existent și rețeaua de tabere, într-o colaborare între autoritățile centrale și cele locale, informează go4media.ro.

De la începutul lunii, ministerul transmite mesaje ce îi încurajează pe francezi să își înscrie copiii în aceste “vacanțe de învățare”, ce combină activitățile recreative cu cele educative, în mediu școlar. Scopul: elevii să recupereze din materia pierdută în timpul predării la distanță, să se pregătească pentru viitorul an școlar, dar și să aibă activități pe parcursul verii, atunci cînd este exclusă posibilitatea de a pleca în călătorii alături de familie.


Autoritățile insistă că aceste servicii sînt gratuite pentru copiii din familii sărace. Potrivit diverselor surse din media franceze, sînt așteptați să participe între 250.000 și 1 milion de elevi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load