COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul din Honk Kong va distribui tuturor cetăţenilor măşti de protecție reutilizabile

Guvernul din Honk Kong va distribui tuturor cetăţenilor măşti de protecție reutilizabile

Guvernul din Hong Kong va distribui măşti de faţă reutilizabile tuturor celor 7,4 milioane de cetăţeni săptămîna viitoare, în condiţiile în care teritoriul se pregăteşte să ridice o primă serie de restricţii legate de coronavirus, informează DPA.

Distribuirea măştilor va veni pe fondul unei relaxări a restricţiilor, între care redeschiderea bibliotecilor şi a centrelor de fitness în aer liber.

Microbiologul principal Yuen Kwok-yung, care a susţinut de la început utilizarea măştilor de faţă ca răspuns la coronavirus, a declarat duminică presei că, dacă se vor purta măşti şi în condiţiile unei scăderi zilnice constante a numărului de infecţii, oraşul ar trebui să poată relaxa regulile de distanţare socială şi să repornească economia "foarte curînd", transmite ziuanews.ro.

Yuen a spus că măştile vor conţine filtre reutilizabile care pot fi înlocuite. Măştile în sine pot fi spălate şi reutilizate de pînă la 60 de ori.


Penuria de măşti din oraş a dus la formarea de cozi din timpul nopţii şi la înşelătorii online ce au provocat pierderi de peste 6 milioane de dolari americani de cînd Hong Kong a confirmat primul său caz de COVID-19 în ianuarie.

Yuen a spus că speră ca distribuirea de măşti să atenueze o parte din stresul mental şi financiar legat de obţinerea de măşti în timpul pandemiei.

Mai devreme duminică, secretarul financiar din Hong Kong, Paul Chan, a scris pe blogul său că declinul economic cauzat de coronavirus şi protestele anti-guvernamentale vor duce probabil la cel mai prost an fiscal al oraşului din anii '60.

Chan a spus că, în pofida redeschiderii săptămîna viitoare a serviciilor guvernamentale şi a ridicării restricţiilor, "trebuie să acţionăm cu precauţie deoarece epidemia globală nu este încă rezolvată''

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load