COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul de la Varşovia se opune relocării imigranţilor ilegali în Polonia

Guvernul de la Varşovia se opune relocării imigranţilor ilegali în Polonia

Guvernul conservator de la Varşovia se opune oricărei relocări a imigranţilor ilegali în Polonia, a declarat luni ministrul de interne polonez Mariusz Kamiński, răspunzînd astfel planurilor Comisiei Europene legate de un nou pact privind migraţia şi azilul, relatează marţi thenews.pl.


Miniştrii de interne din Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Estonia, Letonia şi Slovenia au trimis o scrisoare comună Comisiei Europene în care îşi exprimă opoziţia faţă de orice formă de relocare obligatorie.

Comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson intenţionează să propună o reformă a sistemului de azil al Uniunii Europene, care s-a dovedit depăşit în 2015-2016 cînd ţările din flancul sudic al blocului comunitar le-au acuzat pe celelalte că nu le-au ajutat să gestioneze numărul mare de sosiri de migranţi şi refugiaţi.

Kamiński a afirmat luni că guvernul polonez nu va fi de acord cu 'experimente culturale'. El a adăugat că Polonia este motivată nu de justificări "xenofobe", ci de "bun simţ''.

"Guvernul polonez nu este şi nu va fi de acord cu niciun experiment social sau cultural impus nouă. Putem vedea modul în care se sfîrşesc asemenea experimente privind la exemplul multor ţări vest-europene. Acest lucru conduce la consecinţe tragice, la conflicte sociale, la conflicte cu un background rasist, pe motive religioase'', a subliniat demnitarul polonez.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load