Guaido intenționează să se întoarcă în Venezuela, în pofida ameninţărilor

Guaido intenționează să se întoarcă în Venezuela, în pofida ameninţărilor

Juan Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela şi preşedinte autoproclamat, a declarat joi că plănuieşte să se întoarcă în Venezuela în pofida ameninţărilor împotriva sa şi a familiei sale.


Juan Guaido riscă să fie arestat la întoarcerea în Venezuela deoarece a încălcat interdicţia de părăsire a ţării impusă de Curtea de Justiţie din Venezuela. Guaido a anunţat că atît el, cît şi familia sa, au primit ameninţări, dar nu a oferit detalii.


Liderul autoproclamat a efectuat o vizită oficială în Brazilia pentru o întîlnire oficială cu preşedintele Jair Bolsonaro şi mai mulţi oficiali brazilieni. Juan Guaido plănuieşte să viziteze în următoarea perioadă mai multe state din America Latină pentru a discuta despre rezolvarea crizei din Venezuela.


În urma discuţiei cu Bolsonaro, Guaido a declarat că nu există posibilitatea dialogului cu preşedintele Nicolas Maduro şi cu membrii Guvernului condus de acesta. Bolsonaro a transmis că doreşte reîntoarcerea la „libertate, democraţie şi prosperitate” în Venezuela.


Guaido a declarat că regimul preşedintelui Nicolas Maduro este „slab şi nu are susţinerea cetăţenilor şi a comunităţii internaţionale”. Preşedintele autoproclamat a cerut liderilor mondiali să impună sancţiuni împotriva lui Maduro, pentru a pune presiune pe acesta.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load