TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Grevă la Hong Kong: angajații din domeniul sănătății cer închiderea graniței cu China

Grevă la Hong Kong: angajații din domeniul sănătății cer închiderea graniței cu China

Peste 1.000 de lucrători din domeniul sanitar din Hong Kong au intrat în grevă, luni, pentru a pune presiune pe autorităţile guvernamentale în vederea închiderii granițelor cu China continentală cu scopul de a preveni răspîndirea noului coronavirus, care îşi are originea în oraşul Wuhan, informează DPA.

Uniunea care a organizat greva, Alianţa Angajaţilor Autorităţii Spitalelor a anunţat că, în cazul în care Guvernul nu dă curs cererilor personalului medical pînă la ora 18:00 (10:00 GMT), liderii sindicali vor solicita altor 6.000 de membri să intre în grevă pentru restul săptămînii.


Un tehnician medical identificat drept doamna Kwong, care a luat parte la grevă la Spitalul Queen Mary, a declarat că ea şi mulţi dintre colegii săi sînt ”total dezamăgiţi” de decizia liderului Hong Kong, Carrie Lam, de a nu avea duminică o întrevedere cu lucrătorii din domeniul sanitar din partea sindicatului pentru a discuta despre îngrijorările acestora. ”Oferim şansa de a comunica şi exact asta a spus Carrie Lam, că este dispusă să asculte publicul, dar cînd îi oferim şansa, ea refuză. Guvernul şi spitalele nu au furnizat suficiente resurse pentru a duce acest război”, a spus Kwong.

Cincisprezece cazuri de contaminare cu pneumonia virală au fost confirmate luni pe acest teritoriu, multe provenind din China unde virusul a ucis peste 360 de persoane, notează AFP.

Greva survine în condiţiile în care guvernul de la Hong Kong, loial Beijingului, a refuzat să îşi închidă complet graniţa cu China continentală. Autorităţile estimează că o astfel de măsură ar fi discriminatorie, dăunătoare economiei şi contrară recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Populaţia din Hong Kong rămîne profund marcată de epidemia de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) care a ucis 299 de persoane în 2003 pe acest teritoriu.

Guvernul din Hong Kong a solicitat lucrătorilor grevişti să ”îşi reconsidere decizia, să continue să protejeze Hong Kong cu profesionalism şi să cîştige împreună lupta împotriva bolii”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load