COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Greta Thunberg, premiată cu 1 milion de euro

Greta Thunberg, premiată cu 1 milion de euro

Activista suedeză de mediu Greta Thunberg a primit luni Premierul Gulbenkian pentru Umanitate, o nouă distincţie portugheză dotată cu suma de un milion de euro, relatează agenţia EFE.

Premierul Gulbenkian pentru Umanitate este acordat persoanelor sau organizaţiilor care s-au remarcat prin acţiunile de combatere a schimbărilor climatice, notează stirileprotv.ro.

Numele lui Greta Thunberg a fost anunţat la sediul Fundaţiei Gulbenkian de la Lisabona de către preşedinta instituţiei, Isabel Mota, care menţionează într-un comunicat că această distincţie evidenţiază angajamentul acestei fundaţii faţă de ″urgenţa acţiunii climatice″⁣.


Activista suedeză, în vîrstă de 17 ani, s-a impus printre cei 136 de candidaţi din 46 de ţări şi a fost aleasă printr-un larg consens, după cum spune preşedinte juriului, fostul preşedinte portughez Jorge Sampaio.

″Modul în care Greta Thunberg a reuşit să mobilizeze generaţiile cele mai tinere pentru cauza climatică şi lupta ei tenace pentru a schimba un status quo care se obstinează să persiste fac din ea una dintre figurile cele mai memorabile din prezent″⁣, explică Sampaio, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load