COVID-19 în MOLDOVA

Greta Thunberg cere ajutor, după ce a fost pusă în încurcătură

Greta Thunberg cere ajutor, după ce a fost pusă în încurcătură

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg, aflată în prezent la Los Angeles, a cerut ajutor să ajungă la Madrid cu o ambarcaţiune care să traverseze Atlanticul.

Motivul este că nu vrea să călătorească cu avionul pentru că acesta poluează. Are nevoie de ajutor după ce summitul asupra schimbărilor climatice, COP25, a fost mutat din Chile în Spania.

„Aşadar am parcurs jumătate de lume în direcţia greşită. Acum trebuie să găsesc o cale să traversez Atlanticul în noiembrie... Dacă cineva mă poate ajuta cu transportul i-aş fi foarte recunoscătoare”, a scris pe Twitter adolescenta activistă în vîrstă de 16 ani.


În luna august, Greta Thunberg a traversat Atlanticul către SUA la bordul unui iaht cu zero emisii poluante, după ce a refuzat călătoria cu avionul invocînd emisiile de CO2 generate de aviaţie.

Ea a parcurs acest drum pentru a participa la summitul ONU privind acţiunea climatică şi a rămas în SUA cu intenţia ca de acolo să plece pe cale terestră în Chile, unde fusese programat să se desfăşoare între 2 şi 13 decembrie summitul asupra schimbărilor climatice, COP25.

Însă în urma protestelor violente din această ţară, guvernul de la Santiago de Chile a renunţat la găzduirea summitului, care se va defăşura în Spania, la Madrid.

În ultimele săptămîni, Greta Thunberg a participat la mai multe proteste ecologiste în SUA şi Canada. Anul trecut în luna august, ea a început în faţa parlamentului suedez o ''grevă şcolară'', care a inspirat mişcarea pentru mediu a tinerilor denumită ''Fridays for Future'', ce a organizat proteste ecologiste în întreaga lume.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load