COVID-19 în MOLDOVA

Grecia impune noi restricții pe cele mai populare insulele turistice

Grecia impune noi restricții pe cele mai populare insulele turistice

Grecia a anunțat miercuri că, începînd cu data de 21 august, va extinde restricțiile pe insula Mykonos și în regiunea Halkidiki din nordul țării, din cauza creșterii numărului cazurilor de Covid-19 din ultimele zile, anunță Reuters.

Măsurile includ interzicerea totală a organizării petrecerilor și spectacolelor, a evenimentelor publice sau private cu mai mult de 9 persoane, dar și purtarea obligatorie a măștilor în spațiile închise și deschise.

La restaurante și terase, pot sta cel mult 4 persoane la aceeași masă și 6 dacă fac parte din aceeași familie.


Restricțiile vor intra în vigoare în perioada 21 - 31 august.

Marți, Grecia a înregistrat 269 de cazuri noi de COVID-19, cea mai mare valoare zilnică de la începutul pandemiei și de cînd țara a înregistrat primul caz, adică pe 26 februarie.

Tot marți, ministrul adjunct al Protecției Civile, Nikos Hardalias, a declarat că, în ciuda creșterii infecțiilor, Grecia a continuat să fie într-o „situație mai bună” în comparație cu alte țări europene. El a mai spus că Grecia ocupă locul 180 în ceea ce privește decesele la un milion de locuitori, menționînd că 83% din infecțiile recente au fost cauzate de nerespectarea distanțării sociale.

În baza datele transmise pînă marți, Grecia a înregistrat un total de 7.472 de infecții cu COVID-19 și 232 de decese.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load