COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Grecia anunţă reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane

Grecia anunţă reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane

Grecia anunţă reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane. Tensiunile au izbucnit după ce Turcia a trimis o navă de forare petrolieră în apele aflate sub jurisdicţie elenă, transmite digi24.ro.

Disputa dintre cei doi aliaţi NATO a izbucnit săptămîna trecută, cînd Turcia a trimis o navă de foraj în apele controlate de Grecia din estul Mării Mediterane.

Comunitatea internaţională a condamnat acţiunea Turciei de a-şi trimite nava în apele aflate sub jurisdicţie elenă în privinţa forajului de petrol şi gaze naturale.


Turcia acuză Grecia că a încercat să o excludă de la exploatarea echitabilă a resurselor din estul Mediteranei, argumentînd că insulele greceşti nu ar trebui incluse în calcularea zonelor economice exclusive. Atena susţine că acţiunea Turciei reprezintă o încălcare a dreptului internaţional.

Tensiunile dintre cele doua ţări s-au diminuat în cursul zilei de luni, iar purtătorul de cuvînt al guvernului grec, Stelios Petsas, a declarat că Atena este gata să negocieze cu Turcia "în cadrul dreptului internaţional şi a relaţiilor bună vecinătate", relatează Deutsche Welle, potrivit Mediafax.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load