COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Grecia a început transformarea aeroportului Hellenikon din Atena

Grecia a început transformarea aeroportului Hellenikon din Atena

Grecia a început vineri să pregătească terenul pentru un proiect imobiliar care vizează transformarea unui fost aeroport de lângă Atena în una din cele mai mari staţiuni turistice din Europa, de trei ori mai mare decât Monaco, transmite Reuters.


Fostul aeroport Hellenikon din zona de coastă a capitalei Atena este abandonat de aproape două decenii. După ani de întârzieri din cauza obstacolelor birocratice şi a opoziţiei localnicilor, echipele de demolare au început vineri să doboare primele structuri din sutele de clădiri care trebuie înlăturate de pe suprafaţa de teren care se întinde pe 600 de hectare.


Compania Lamda Development, care în anul 2014 a obţinut închirierea pe termen lung a terenului, intenţionează să construiască aici un complex de case de lux, hoteluri, birouri, un port dedicat iahturilor şi un cazinou, la un cost total de opt miliarde de euro.


"Acestea este un proiect care simbolizează o nouă Grecie", a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis la ceremonia de inaugurare.

Privatizarea aeroportului Hellenikon din Atena şi transformarea sa în staţiune turistică a fost una dintre condiţiile incluse în acordul de asistenţă convenit de Grecia cu creditorii internaţionali. Însă această privatizare în valoare de 915 milioane de euro, care prevede o concesionare pe o perioadă de 99 de ani a terenului pe care era amplasat fostul aeroport Hellenikon, a fost suspendată imediat după venirea la putere, în luna februarie 2015, a partidului condus de Alexis Tsipras.

Actualul guvern conservator condus de Kyriakos Mitsotakis a promis că va urgenta proiectul care ar urma să creeze aproximativ 10.000 de locuri de muncă în perioada lucrărilor de construcţie şi să atragă mii de turişti şi investitori în capitala Greciei.

Firma Lamda intenţionează să cheltuie două miliarde de euro numai în primii cinci ani ai fazei de construcţiei, care în total ar urma să se întindă pe 25 de ani, pentru a ridica două clădiri de birouri, un hotel, aproximativ 800 de locuinţe şi un parc. Directorul general Odisseas Athanasiou a spus vineri că lucrările de construcţie vor începe în prima jumătate a lui 2021.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load