COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Google, acționată în judecată pentru urmărirea utilizatorilor

Google, acționată în judecată pentru urmărirea utilizatorilor

Compania Google a fost dată în judecată în SUA, fiind acuzată că invadează intimitatea utilizatori săi, monitorizînd activitatea acestora chiar și cînd ei se află în „modul privat”.

Procesul colectiv urmărește obținerea de despăgubiri de 5 miliarde de dolari de la Google și compania-mamă Alphabet, informează universul.net cu referire la BBC.

Mulți utilizatori de internet presupun că istoricul căutărilor pe internet nu este urmărit cînd folosesc „modul privat”, dar Google spune că situația nu este așa.


Google neagă că această activitate este ilegală și spune că oferă transparență față de datele colectate în „modul privat”.

Procesul colectiv probabil include „milioane” de utilizatori de Google care începînd din 1 iunie 2016 au utilizat „modul privat”, potrivit firmei de avocatură Boies Schiller Flexner, care a intentat marți acțiunea în justiție, într-un tribunal federal din San Jose, California.

Modul incognito oferit de browserul Google Chrome oferă utilizatorilor posibilitea să utilizeze internetul fară ca activitatea lor să fie salvată în browser sau telefon. Însă site-urile vizitate pot conține programe precum Google Analytics care urmăresc activitatea utilizatorului.

Plîngerea depusă susține că Google „nu poate desfășura în continuare această operațiune ascunsă de colectare de informații neautorizate de la aproape fiecare american care deține un computer sau un telefon mobil”.

Jose Castaneda, purtător de cuvînt al Google, a negat acuzațiile. „Așa cum se menționează de fiecare dată cînd un utilizator deschide o fereastră incognito, site-urile de internet ar putea colecta informații despre activitatea utilizatorului”.

Potrivit Google, colectarea informațiilor despre istoricul căutărilor pe internet, chiar și în modul privat, ajută deținătorii de site-uri „să-și evalueze mai bine conținutul, produsul, marketingul și altele”.

Deși modul privat există în browserul Google de ceva timp, firma de avocatură Boies Schiller Flexner spune că abia recent a decis să reprezinte trei reclamanți din SUA.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load