COVID-19 în MOLDOVA

Germania: Posesorii de animale vor fi obligați să își plimbe cățeii de două ori pe zi

Germania: Posesorii de animale vor fi obligați să își plimbe cățeii de două ori pe zi

O nouă regulă care îi forțează pe germani să își plimbe cățeii de două ori pe zi a iscat o largă dezbatere dacă statul poate decide ce este mai bine pentru cei 9,4 milione de căței adoptați de familii, relatează Reuters.

Ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner a anunțat săptămîna aceasta că a acceptat un sfat de la experți și că va introduce o lege pentru a asigura că animalele de companie vor avea parte de o plimbare de cel puțin două ori pe zi, astfel încît să stea în aer liber o oră, transmite hotnews.ro.

”Animalele de companie nu sunt jucării de pluș - nevoile lor trebuie să fie luate în considerare”, a spus Kloeckner, adăugînd că animalele de companie trebuie să facă suficientă mișcare și să nu fie lăsați singuri prea mult timp.


Legea afectează o proporție semnificativă a populației, în contextul în care aproape unul din cinci germani are un cățel acasă.

”Plimbări obligatorii pentru posesorii de căței? O prostie!”, a scris ziarul Bild într-o opinie față de noul decret.

Un purtător de cuvînt pentru VDH German Dog Association a spus că majoritatea posesorilor de cîini au rîs față de noua regulă pentru că ei deja petrec destul timp plimbîndu-și prietenii patrupezi.

”O regulă pentru toți cățeii este probabil menită să facă bine, dar nu este realistă”, a spus purtătorul de cuvînt Udo Kopernik.

Dresorul Anja Striegel a spus că timpul alocat exercițiilor de care are nevoie un cîine depinde de sănătatea, vîrsta și rasa cîinelui.

”Pentru un labrador tînăr și în formă, două ore de mișcare sînt mai sănătoase decît pentru un mops cu artrită și cu probleme de inimă”, a spus ea pentru Sueddeutsche Zeitung.

Cele mai populare rase ale Germaniei sînt ciobănescul german și teckel-ul, urmați de labradorul retriever, Jack Russell Terrier și mopșii.

Apoi există problema respectării obligației. Ministerul a spus că cele 16 state federale vor fi responsabile să pună în aplicare regula, dar nu este clar cum.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load