Germania consideră sancțiunile SUA o încălcare a dreptului internațional

Germania consideră sancțiunile SUA o încălcare a dreptului internațional

Șeful Comitetului Estic al Economiei Germane, Michael Harms, într-un interviu acordat OWC, a numit sancțiunile SUA împotriva companiilor europene, care fac afaceri cu Rusia, ilegale din punctul de vedere al dreptului internațional.

"Noi considerăm în mod principial că sancțiunile extrateritoriale din partea Washingtonului împotriva companiilor europene care cooperează cu companiile rusești sînt încălcări ale dreptului internațional și nu au un sens politic. Sancțiunile Statelor Unite care au fost introduse sau pregătite începînd cu aprilie 2018, nu mai indică un scop politic clar. Și nu este clar ce trebuie să facă Rusia ca să nu mai fie pedepsită", a subliniat Harms.

În același timp, el a recunoscut că Europa este neputincioasă împotriva unei astfel de politici a Statelor Unite, deoarece piața americană este extrem de importantă pentru marile companii europene, iar în cazul apariției anumitor probleme, acestea vor abandona piața rusă de dragul Statelor Unite. Iar motivul, potrivit lui Harms, constă în dominația globală a dolarului și a pieței americane.
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load