COVID-19 în MOLDOVA

Germania ar putea impune obligativitatea testelor Covid-19

Germania ar putea impune obligativitatea testelor Covid-19

Germania ar putea obliga toate persoanele care se întoc din concediu, din zone cu risc mare, să efectueze teste covid-19, din cauza unei creşteri a contaminărilor, a anunţat sîmbătă ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn, relatează Reuters, citează News.ro.

Guvernul Angelei Merkel vrea să facă totul pentru a opri o răspîndire a noului coronavirus şi să respecte în acelaţi timp drepturile fundamentale ale populaţiei, a declarat la postul de radio Deutschlandfunk Jens Spahn.

”Vom verifica, de asemenea, dacă este legal să obligăm pe cineva să facă un test, dacă ar fi o încălcare a libertăţii”, a spus ministrul.


Justiţia examinează toate măsurile impuse în lupta împotriva covid-19, pentru a se asigra că sînt ”proporţionale” din perspectiva libertăţilor fundamentale, a precizat Spahn.

Germania a fost un exemplu, pînă acum, în domeniul luptei împotriva virusului, prin efectuarea unor teste timpurii şi aprofundate.

Însă înregistrări video postate pe reţele de socializare îi surprind pe unii turişti comportîndu-se ”nedisciplinat” în Spania şi au alimentat temeri cu privire la un risc de contaminare şi o întoarcere cu virusul din vacanţă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load