COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Germania a răspuns Statelor Unite la amenințările cu sancțiuni împotriva "Nord Stream-2"

Germania a răspuns Statelor Unite la amenințările cu sancțiuni împotriva "Nord Stream-2"

Înăsprirea sancțiunilor americane împotriva "Nord Stream-2" încalcă dreptul internațional.

Despre acest lucru a declarat într-un interviu pentru RT Deutsch primarul orașului german Zassnitz, Frank Krecht, care ar putea fi afectat de măsurile restrictive.

"Nu am primit încă o notă oficială, dar trebuie să luăm acest lucru în serios, deoarece aceasta este o continuare a sancțiunilor deja existente <...> Europa este un teritoriu suveran și eu cred că Europa nu trebuie să permită o astfel de intervenție în problemele economice", a explicat el.


Cum transmite ria.ru, primarul a adăugat că proiectele precum "North Stream-2" joacă un rol important în dezvoltarea unui mic oraș portuar: sînt create noi locuri de muncă, apare posibilitatea de a promova gama de producție la nivel internațional.

"Nu cred că trebuie să fim protejați de Rusia. Regiunea Mecklenburg-Vorpommern din cele mai vechi timpuri a avut relații economice bune cu Rusia <...> În opinia mea, foarte important, chiar și în aceste vremuri dificile, este de a vorbi unul cu altul, dar nu a amenința", a adăugat el.

Noaptea trecută, Camera Reprezentanților Congresului SUA a aprobat proiectul bugetului de apărare pentru anul fiscal 2021, care a inclus sancțiuni extinse împotriva "Nord Stream-2". Dacă documentul intră în vigoare, măsurile restrictive vor afecta pe toți cei care au legătură directă sau indirectă cu construcția gazoductului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load