TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Furtuna face prăpăd în Europa. Un hotel din Scoţia s-a prăbuşit

Furtuna face prăpăd în Europa. Un hotel din Scoţia s-a prăbuşit

Şapte oameni au murit în Europa din cauza unei furtuni ce a avut puterea unui uragan. Fenomenul natural poartă două nume, câte unul în fiecare dintre țările cel mai puternic afectate: Marea Britanie și Germania.

După ce vântul a suflat cu până la 180 de kilometri pe oră, un hotel s-a prăbușit, zeci de ambarcațiuni au fost răsturnate de valuri și sute de zboruri și curse feroviare au fost anulate.

Este cod portocaliu de furtună în Olanda, unde furtuna Ciara a lovit cu rafale extrem de puternice. Oamenii abia au putut sta în picioare, în timp ce mersul pe bicicletă s-a dovedit o provocare, transmite Noi.md cu referire la Digi24.


Olanda este doar unul dintre statele afectate.

În Marea Britanie, Ciara a lovit cu forța unui uragan. Vântul, care a avut la rafală 180 de kilometri la oră, a pus la pământ copaci, stâlpi de electricitate şi a luat pe sus acoperișuri.

Zeci de trenuri au fost oprite, în timp ce haos a fost și pe aeroporturile din Regat. Sute de zboruri au fost anulate, iar piloţii mai temerari au întâmpinat serioase probleme la aterizare.

Pe mare, valurile au ajuns la câțiva metri înălțime şi au răsturnat bărci. Lucru care nu i-a descurajat deloc pe acești pasionaţi de kite surf.

O mare parte dintr-un hotel din Scoţia s-a prăbuşit din cauza torenţilor. Poliţia a comunciat că hotelul era evacuat şi că nu au fost înregistrate victime.

Prăpăd este și în Franța, unde 180.000 de case au rămas fără electricitate, iar în Paris zeci de copaci au fost smulși din rădăcină.

Peste graniță, în Germania, doi oameni au fost striviți de copacii puși la pământ de rafalele de vânt care și aici au depășit 160 de kilometri pe oră.

Furtuna a făcut victime şi în Polonia: doi oameni au murit într-o staţiune de schi, după ce peste ei a aterizat un acoperiş smuls de rafalele de peste 100 de kilometri pe oră.

Jacek Dyka, oficial polonez: “Două persoane au murit, o fată de 15 ani şi mama ei de 52 de ani. O fată de 21 de ani din aceeaşi familie a fost rănită serios şi este internată”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load