Furt de 30.000 de litri de apă de la o firmă producătoare de votcă

Furt de 30.000 de litri de apă de la o firmă producătoare de votcă

O distilerie canadiană care produce votcă a pierdut 30.000 de litri de apă provenită dintr-un aisberg, într-un aparent furt.


Directorul firmei producătoare de votcă, David Meyers, spune că este cel puțin intrigat de faptul că cineva ar fi reușit să fure o cantitate atît de mare de apă, potrivit BBC.


Poliția canadiană spune că cineva ar fi dispărut cu lichidul – îndeajuns de voluminos să umple un tanc petrolier – dintr-un depozit, din regiunea istorică Port Union, din provincia canadiană Terranova și Labrador.


Apa furată valorează între 9.000 și 12.000 de dolari.


Directorul firmei de votcă a declarat că unul dintre angajații săi a descoperit luni că apa a dispărut. El a precizat că hoțul ar fi avut mult de muncă ca să ajungă să aibă acces la apă, pentru că era securizată cu lacăt, într-un depozit.


Deși apa este asigurată, ea poate fi recoltată doar în perioada primăverii, din aisbergurile gigantice, care apar anual de-a lungul coastei provinciei Terranova și Labrador, loc devenit cunoscut ca „aleea aisbergurilor”.


„Avem doar o perioadă scurtă pe an cînd putem să recoltăm. E ca strugurele pentru industria vinului”, a declarat directorul companiei de votcă.


Cîteva alte firme locale folosesc resursele din provincie pentru produse cosmetice și de îngrijire a pielii, cu apa provenită din aisberguri. O altă companie produce bere numită „Berg”.


Incidentul este acum investigat de autoritățile locale.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load