Funcționar, reținut cu o valiză cu bani

Funcționar, reținut cu o valiză cu bani

Funcționarii cereau mită în sumă de 1,3 milioane hrivne de la conducătorul unei organizației publice locale.


Banii le-au fost transmiși într-o valiză, cu care au și fost reținuți.


În regiunea Kiev, cu mită în sumă de 1,3 milioane hrivne, au fost reținuți șeful administrației regionale de stat Polesie și adjunctul său, a comunicat procurorul general Iuri Luțenko pe pagina sa de pe Facebook joi, 1 martie.


Potrivit spuselor acestuia, registratorul de stat de la Cadastrul de Stat din raionul Ivankov a fost, de asemenea, reținut.


Luțenko susține că funcționarii au cerut și au primit de la președintele Consiliului de Administrație al unei organizații publice locale mită în sumă de 1,3 milioane hrivne, bani care se aflau în valiză. Banii erau destinați facilitării transferării în arendă a terenurilor cu o suprafață de aproximativ 300 de hectare, situate în raionul Polesie din regiunea Kiev.


"Este interesant faptul că aceste terenuri (cote) aparțineau fie proprietarilor, care au decedat oficial și nu au moștenitori, fie persoanelor, care nu au fost încă localizate", a subliniat Luțenko.


El a reamintit că timp de două luni ale anului 2018 au fost reținute 1682 de persoane.


Anterior, în regiunea Dnepropetrovsk, au fost reținuți, în timp ce primeau mită, șeful Secției de Poliție și vicepreședintele interimar al uneia dintre administrațiile de stat din regiune.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load