Franţa spune NU promoţiilor de genul 1+1 gratis

Franţa spune NU promoţiilor de genul 1+1 gratis

Franţa intenţionează să interzică ofertele de tipul "cumperi una şi o primeşti pe a doua gratis" la produsele alimentare din supermarketuri, pentru a garanta venituri mai bune pentru fermieri, o decizie care va reprezenta un test pentru politicile preşedintelui Emmanuel Macron referitoare la liberalizarea economiei.


La finele săptămînii trecute, lanţul de magazine Intermarché a scos la vînzare un borcan de Nutella de 950 de grame la un preţ de 1,41 euro, faţă de 4,50 euro în mod normal. Oferta a provocat busculade, pe reţelele sociale fiind distribuite imagini cu clienţii care se îmbulzeau la rafturi.


Decizia face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri din domeniul alimentar şi agricol, prezentat în Guvern si menit să majoreze preţurile minime reglementate ale alimentelor şi să limiteze vînzările la preţ redus în Franţa, cel mai mare producător agricol din UE. "Va fi un avantaj pentru retaileri, care vor putea să-şi ajusteze marjele de profit la alte produse şi să-i plătească mai bine pe producători", a apreciat ministrul Agriculturii, Stephane Travert, adăugînd că nu vor fi afectate produsele non-alimentare.


Interzicerea ofertelor de tipul "cumperi una şi o primeşti pe a doua gratis", care sînt mai puţin întîlnite în Franţa decît în ţări cum ar fi Marea Britanie, va ajuta de asemenea la lupta împotriva risipei alimentare, a explicat oficialul francez.


Legislaţia propusă va interzice efectiv ofertele de tipul "cumperi una şi o primeşti pe a doua gratis" deoarece supermarketurile nu mai au voie să facă discounturi mai mari de 34%. În schimb, vor fi permise ofertele de tipul "cumperi două şi primeşti una gratis", a anunţat Travert.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load