COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Franţa, reclamată la CEDO, mii de oameni au fost arestați în Venezuela, iar cehii cer demisia premierului

Franţa, reclamată la CEDO, mii de oameni au fost arestați în Venezuela, iar cehii cer demisia premierului

Franţa, reclamată la CEDO pentru că refuză primirea copiilor islamişti

Bunicii a doi copii de origine franceză care se află în Siria împreună cu mama lor, arestată pentru că s-ar fi alăturat grupării teroriste Stat Islamic (ISIS), au reclamat autorităţile de la Paris la CEDO pentru că au refuzat să îi primească în ţară.

Cei doi copii, un băiat de patru ani şi o fată de trei ani se află în detenţie, împreună cu mama lor, împotriva căreia un judecător din Franţa a emis un mandat de arestare.

În ultimele trei luni, cei trei s-au aflat în Tabăra Al-Hol din nord-estul Siriei, unde au ajuns din Baghouz, ultima redută a ISIS în Siria.


Tabăra găzduieşte peste 70.000 de persoane, fiind supraaglomerată, iar îmbolnăvirile sînt frecvente, potrivit ONG-urilor care trag un semnal de alarmă cu privire la această situaţie şi care avertizează că un dezastru umanitar este pe cale să se producă în acea tabără.

Venezuela: Mii de oameni au fost arestați

Peste 2.000 de persoane au fost arestate în Venezuela de la începutul anului din motive politice, cei mai mulți în timpul manifestaţiilor împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, a anunţat marţi Foro Penal, un ONG care militează pentru apărarea drepturilor deţinuţilor politici, relatează AFP.

„Între 1 ianuarie şi luna mai a lui 2019, 2.014 persoane au fost arestate, majoritatea manifestanţi”, a declarat Alfredo Romero, director al Foro Penal, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Romero, din aceste 2.014 persoane, peste 800 sînt în continuare deţinute în prezent, printre care mai mulţi militari.

Cehii cer demisia premierului Andrej Babiš

Cehii sînt tot mai vehemenţi împotriva premierului Andrej Babiš. Zeci de mii de oameni au umplut centrul capitalei Praga pentru a doua săptămînă consecutiv şi cer demisia şefului Guvernului.

Nemulţumirea lor vine după o remaniere guvernamentală în care a fost schimbat şi ministrul Justiţiei.

Decizia a venit la o zi după ce procurorii au cerut punerea sub acuzare a şefului guvernului pentru fraudă cu fonduri europene.

Cehii se tem că noul ministru de Justiţie va încerca să-l scape pe premier de acest dosar.

Şeful guvernului este acuzat că a folosit două milioane de euro, fonduri europene, pentru a-şi dezvolta o proprietate personală.

SUA va trimite în Orientul Mijlociu patru bombardierele B-52

Forţa de bombardament pe care SUA au anunţat că o trimit în Orientul Mijlociu va include probabil patru bombardiere B-52 precum şi personalul de zbor şi de întreţinere aferent.

Despre aceasta au declarat marţi agenţiei Reuters surse oficiale americane, care au precizat că aeronavele respective nu au plecat încă spre regiunea respectivă.

Duminică, John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, declarase că administraţia Trump va desfăşura grupul aeronaval al portavionului USS Lincoln şi o forţă de bombardiere pe lîngă comandamentul central american din Orientul Mijlociu, ca reacţie la "indicaţii şi avertismente" îngrijorătoare din Iran şi pentru a demonstra că Statele Unite sînt gata să răspundă oricărui atac.

Luni, Iranul a susţinut că trimiterea în regiune a portavionului american este o ştire veche şi că forţele iraniene au observat intrarea USS Lincoln în Mediterana în urmă cu trei săptămîni.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load