Franța intenționează să-și protejeze sateliții cu arme laser

Franța intenționează să-și protejeze sateliții cu arme laser

Franța intenționează să dezvolte arme anti-satelit cu laser, pentru a nu ceda în spațiu concurenților care creează noi arme.


Despre acest lucru a anunțat ministrul francez al Apărării, Florence Parly, care a vorbit joi, 25 iulie, la Comandamentul de apărare aeriană şi operaţiuni aeriene (CDAOA), cu baza la Lyon Mont-Verdun


Șeful departamentului militar a prezentat o nouă strategie spațială a țării, în care guvernul intenționează să investească aproximativ 700 de milioane de euro pînă în 2025.


Unul dintre principalele puncte ale strategiei este protecția sateliților francezi din spațiul cosmic folosind arme cu laser. "Vom dezvolta lasere puternice, acesta fiind un domeniu în care Franta a rămas în urmă, însă ne vom redresa", a declarat ministrul, citat de AFP. O altă posibilitate, a declarat pentru agenție o sursă din guvernul țării cu condiția anonimatului, este plasarea armelor de foc care pot distruge bateriile solare ale sateliților adversari.


"Aliații și oponenții noștri militarizează cosmosul... trebuie să acționăm", a spus Parly. Cu toate acestea, ea a precizat că Franța nu intenționează să se alăture cursei globale de înarmare spațială.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load