COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Franța ia măsuri dure în lupta cu coronavirusul

Franța ia măsuri dure în lupta cu coronavirusul

Președintele Emmanuel Macron a anunțat luni seara că deplasările vor fi restricționate de marți, la prînz, pentru cel puțin 15 zile, transmite Euronews.

”Niciodată în istoria Franței nu am fost nevoiți să luăm măsuri atît de drastice pe timp de pace. Nu veți mai putea să-i vedeți pe cei dragi sau să vă desfășurați rutina zilnică. Suntem în război sanitar”, a declarat Macron.

Doar ieșirile la supermarket, farmacii și la locul de muncă vor fi permise. Toți cei care pot lucra de acasă vor face acest lucru.


Poliția și armata vor fi pe stradă pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile. Cei care le încalcă vor primi sancțiuni, a mai precizat Macron.

Granițele cu celelalte țări europene vor fi de asemenea închise, dar cetățenilor francezi li se va permite să se întoarcă acasă.

Franţa este unul din focarele epidemiei provocate de coronavirus în Europa cu - potrivit unui ultim bilanţ făcut public luni seara - peste 6.600 de cazuri şi 148 de morţi.

Măsuri similare sînt acum în vigoare și în mai multe zone din nordul Italiei.

UE îşi închide toate frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile

Uniunea Europeană îşi va închide “de marţi la prînz” frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile, a mai anunţat luni seara preşedintele francez Emmanuel Macron.

“Toate călătoriile între ţări neuropene şi Uniunea Europeană vor fi suspendate timp de 30 de zile”, a declarat şeful statului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load