COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Francezii vor să redeschidă restaurantele începînd cu 15 mai

Francezii vor să redeschidă restaurantele începînd cu 15 mai

Parlamentarii propun redeschiderea în trei etape şi în funcție de regiune într-un raport transmis ministrului Economiei.

Raportul a fost transmis luni dimineaţă ministrului Economiei Bruno Le Maire şi secretarului de stat pentru turism, Jean-Baptiste Lemoyne, informează LeFigaro, transmite mediafax.ro.

Propunerile sînt pe biroul ministrului Economiei Bruno Le Maire. Luni dimineaţă, 110 deputaţi ai majorităţii parlamentare (LREM, Agir, MoDem, UDI) au transmis un raport ministrului Economiei şi secretarului de stat responsabil cu turismul, Jean-Baptiste Lemoyne.


Deşi Guvernul nu intenţionează să dea o dată înainte de sfîrşitul lunii mai, documentul dezvăluit de postul de radio Europa 1 recomandă redeschiderea restaurantelor începînd cu 15 mai.

În raportul lor parlamentarii - care aparţin grupului de turism al Adunării Naţionale - recunosc totuşi că redeschiderea unităţilor va trebui să fie treptată. Ei recomandă ca acest lucru să aibă loc în trei etape şi pe departamente.

Ei cred, de exemplu, că unităţile situate în regiunile cu cea mai mică mortalitate ar trebui să poată redeschide la 15 mai.

Pentru restaurantele situate în departamentele în care mortalitatea este moderată, redeschiderea ar trebui să fie efectuată după 15 zile mai tîrziu.

În cele din urmă, pentru cei care sînt stabiliţi în departamentele cele mai afectate, ar trebui să aşteptăm pînă pe 15 iunie pentru a-şi deschide uşile.

Decizie la sfîrşitul lunii mai

Majoritatea deputaţilor prevăd, în raportul lor, restricţii foarte stricte cu privire la capacitatea restaurantelor. De exemplu, o unitate de 50 de persoane va reduce, în funcţie de acestea, capacitatea la 30 de persoane. Mesele trebuie, de asemenea, distanţate şi dezinfectate între fiecare serviciu.

Ministrul a declarat săptămîna trecută că doreşte ca toate întreprinderile să poată redeschide pe 11 mai, data la care este ridicată izolarea în Franţa.

Rămîn închise totuşi cafenelele, barurile şi restaurantele din cauza numărului mare de persoane pe care le concentrează.

Partidul de dreapta Les Républicains a insistat ca restaurantele să poată redeschide cît mai curînd posibil. Invitat duminica „Marele Juriu” RTL-Le Figaro-LCI, preşedintele partidului, Christian Jacob, a pledat pentru „redeschiderea timpurie între 11 mai (în departamentele cel mai puţin afectate) „şi 15 iunie”, în în funcţie de specificul teritoriilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load