COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fox Studios: Actorii albi nu vor mai dubla personajele de culoare

Fox Studios: Actorii albi nu vor mai dubla personajele de culoare

Producătorii celebrului serial de animație The Simpsons au anunțat că nu vor mai folosi actori albi pentru a dubla personaje din minorități etnice. „Continuăm. Simpsonii nu vor mai avea actori albi pentru a asigura vocea personajelor care nu sînt albe”, a spus Fox Studios într-o declarație transmisă AFP.

Acest anunț vine după decizii similare ale Netflix sau Apple TV +, în timp ce societatea americană este în plin examen de conștiința asupra trecutului său rasist, informează smartradio.ro.

Anunțul se refera în special la un personaj recurent din serialul lansat în 1989, Apu Nahasapeemapetilon, un personaj de origine indiană a carui voce în versiunea americană era a actorului Hank Azaria.


În ianuarie anul trecut actorul alb anunțase că, de comun acord cu producția, renunță la acest personaj care fusese acuzat de mult timp ca ar transmite stereotipuri rasiste.

Schimbarea ar trebui să privească și personajul doctorului Hibbert, un negru interpretat de actorul alb Harry Shearer, care își împrumută și vocea multor altor personaje din serie (Mr. Burns șeful lui Homer Simpson, vecinul său Ned Flanders, Skinner principal …)

Mike Henry, un actor alb care interpretează personajul de culoare al lui Cleveland Brown în Family Guy, un alt serial produs de Fox, a anunțat pe Twitter că „a renunțat la acest rol”.

„A fost o onoare să joc Cleveland în Family Guy timp de douăzeci de ani. Îmi place acest personaj dar oamenii de culoare ar trebui să joace personajele de culoare „, explică el.

Aceste anunțuri vin după decizii similare din partea Netflix (Big Mouth) sau Apple TV + (Central Park), în timp ce societatea americană este în plin examen de conștiința asupra trecutului său rasist și a discriminărilor care o subminează, după moartea lui George Floyd.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load